Ježiš žiada, aby v oktáve sviatku Najsvätejšieho Tela a Krvi Ježišovej, bol ustanovený za sviatok, ktorým by sa osobitne uctievalo jeho Srdce a odčiňovali by sa urážky, ktorých sa mu dostáva vo svätej Eucharistii.Prisľubuje bohatstvo tým, ktorí mu preukážu túto úctu, alebo budú pracovať, aby mu bola preukazovaná.

Ježiš prostredníctvom svätej Margity-Márie Alacoque dáva prísľuby tým, ktorí zbožne uctievajú Jeho Srdce.

Ctitelia Ježišovho Srdca obsiahnu:

1.         Všetky milosti potrebné ich stavu

2.         Pokoj v rodinách

3.         Potechu vo všetkých protivenstvách

4.         Ochranu v živote, ale osobitne v hodine smrti

5.         Požehnanie na všetky podujatia a prácu

6.         Žriedlo a nekonečné more milosrdenstva v Ježišovom Srdci pre hriešnikov

7.         Horlivosť vlažným dušiam

8.         Horlivým dušiam pokrok v dokonalosti

9.         Požehnanie domov a miest, kde uctievajú obraz Ježišovho Srdca

10.      Kňazom milosť pri práci na spáse duší a milosť pohnúť aj najzatvrdnutejšími srdciam

11.       Tým, čo rozširujú pobožnosť Ježišovho Srdca, istotu, že budú naveky zapísaní v samotnom Srdci Ježišovom

12.    Sľubujem v prehojnom milosrdenstve svojho Srdca, že tým, čo si vykonajú pobožnosť deväť po sebe nasledujúcich prvých piatkov, dám milosť kajúcnosti, že nezomrú bez mojej milosti, ani bez prijatia svätých sviatostí a moje Srdce im bude bezpečným útočišťom v hodinu smrti

Dvanáste prisľúbenie pre milosť, ktorú sľubuje, sa nazýva aj Veľké prisľúbenie. Vzťahuje sa na konanie si deviatich prvých piatkov, pričom každý prvý piatok akoby bol malým sviatkom Ježišovho Srdca . Podmienky, ktoré sa výslovne žiadajú pre uskutočnenie veľkého prisľúbenia, sú:

–          deväť prijímaní v deväť prvých piatkov v mesiaci, ktoré musia byť neprerušené.

Počet deväť nie je nijakou mágiou, ale umožňuje, aby sa niekto naučil verne pristupovať k sv. prijímaniu počas dlhšieho obdobia a takto sa stal lepšie disponovaným prijať väčšie milosti a duchovné dary. Najlepšou zárukou sú tu Ježišove slová: „Kto je moje telo a pije moju krv, má večný život a ja ho vzkriesim v posledný deň…Kto je tento chlieb, bude žiť naveky.“ (Jn 6, 54; 58). Preto sa úcta k Ježišovmu Srdcu spája s Eucharistiou, adoráciami, návštevami svätostánku, a najmä s tzv. zmierujúcim prijímaním v prvý piatok v mesiaci.

Margita-Mária Alacoque zhrňuje milosť zjavenia v jednom z jej listov nasledovne: „Toto Božské Srdce je nevysychajúcim prameňom, z ktorého neustále vytekajú tri prúdy: po prvé je to prúd milosrdenstva pre hriešnikov, ktorým prináša ducha pokánia a ľútosti; druhý je prúdom kresťanskej lásky, ktorá prichádza na pomoc všetkým núdznym a osobitne tým, ktorí smerujú ku kresťanskej dokonalosti. Vďaka tejto pomoci prekonajú prekážky. Tretí prúd prináša lásku a svetlo dokonalým priateľom, ktorých chce zjednotiť so sebou, aby im vlial svoju múdrosť a poznanie, takže sa úplne zasvätia poslaniu šíriť slávu Ježišovho Srdca, každý svojím spôsobom“.