Svätá Mária, Božia Matka, utiekla si do Egypta so svojím manželom Jozefom, aby si zachránila svoje dieťa pred smrťou na základe nespravodlivých zákonov a hľadala si ochranu v cudzine.
Svätá Mária, Matka Juana Diega, na vrch Tepeyac si neprišla ako utečenec, ale ako Matka, ktorá ponúka ochranu a pokoj pre novú rodinu v tejto novej krajine a priniesla si takú krásu, že sa môže vyrovnať len jeho snom o nebi.

Príď teraz na Tepeyac našej rodiny. Tebe zasväcujeme nielen seba ako jednotlivci, ale zasväcujeme ti náš spoločný život – našu jednotu lásky v rodine.

Naša rodina má veľa spoločných radostí a ty ich všetky poznáš. Naďalej bdej nad nami a posilňuj nás v našom spoločnom živote a láske.
Keď niekto z nás má ťažkosti, pomôž nám, aby sme ho podporili. Keď sa zdá, že rozdelenie je nevyhnutné, pomôž nám, aby sme boli trpezliví a spoločne rástli.
Keď sme sa stratili v sebe a v našich starostiach, keď nás rozptyľujú požiadavky, keď hnev rastie a vychádzajú na povrch neláskavé slová, pomôž nám, aby sme odpustili a hľadali odpustenie a aby sme videli naše dobro v dobre našej rodiny.

Svätá Mária, príď na Tepeyac nášho srdca, nech je tam taká Kristova prítomnosť, že sa už viac nebudeme túlať po prázdnych miestach, kde nie sú odpovede na ťažkosti, ale nájdeme v tebe cestu ku Kristovi a nájdeme v Kristovi cestu lásky, ktorá premieňa aj ťažké časy na príležitosti k láske. Pomôž našej rodine vytvárať miesto lásky pre nenarodené deti s nami, pre chorých a starších medzi nami, pre zomierajúcich pred nami. A keď sa nedá vyjadriť útecha a zdá sa, že nedokážeme pomôcť, nech nás vedú tvoje slová a ruky.

Tým, ktorí sú ďaleko od tvojej uzdravujúcej prítomnosti, nech naša rodina vyžaruje tvoju lásku ku Kristovi. Tým, ktorých rodiny sa rozpadli pre ťažkosti, ktorí už viac nevidia nejasný, alebo porušený zväzok lásky, nech je naša rodina útočiskom, predĺžením tvojho plášťa.
Tým, ktorí nevidia Kristovu tvár vo svojom živote, nech sa náš rodinný život v Kristovi, naša domáca cirkev, stane miestom pre stretnutie s Bohom.
Svätá Mária, Matka z Guadalupe, my, tvoje deti, ti zverujeme bezpečnosť našej rodiny. Uchráň nás pred tolerovaním zla, povzbudzuj nás pri obrane dobra, aby sa naša rodina stala niečím krásnym pri budovaní civilizácie, ktorá je naozaj hodná Božej rodiny. Amen.